Εικαστικά

Ανοιξιάτικες Δημιουργίες

Ομαδική εργασία της Β’ τάξης του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο μάθημα των εικαστικών με θέμα την άνοιξη και έμπνευση τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Ομαδική εργασία της Δ’ τάξης του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο μάθημα των εικαστικών βασιζόμενη στο έργο του Καντίνσκυ.

"Το Φθινόπωρο" από τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης

Οι μαθητές/τριες του Β1 και Β2 τμήματος του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών δούλεψαν πάνω στα θερμά και ψυχρά χρώματα με αφορμή το φθινόπωρο. Υλικά μας τα λαδοπαστέλ, οι νερομπογιές και η φαντασία μας!

Φθινόπωρο

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει...

Οι μαθητές και μαθήτριες των Α1 και Α2 τάξεων έπαιξαν με τις γραμμές και τα χρώματα και δημιούργησαν ομαδικά έργα στο μάθημα των εικαστικών. Παράλληλα μιλήσαμε για το περίγραμμα, το μέσα και το έξω.

blog__DSC_1611DSC_1613blog__2

 

A1

A2

Περιοδικό "Το Σημείο" - Σεπτέμβριος 2017

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας παρουσιάζει εργασίες των μαθητών/τριων του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης με θέμα το φθινόπωρο και  έχει αφιέρωμα στο χρώμα. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν στο μάθημα των εικαστικών κατά το σχολικό έτος 2016-2017

Teachers 4 Europe 2016-2017 - Ευρωπαϊκές Μάσκες από το Β1

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα Teachers 4 Europe (2016-2017) υλοποιείται από τους μαθητές του Β1 τμήματος του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης με υπεύθυνη Τ4Ε την Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08). Η πρώτη μας δράση ολοκληρώθηκε! Οι 22 μικροί μαθητές/τριες υιοθέτησαν ο/η καθένας/μια από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με συμμάχους τα έντυπα που παραλάβαμε από τα γραφεία του EuropeDirect Θεσσαλονίκης (Η Ευρώπη κι Εσύ και τον Χάρτη «Ενωμένοι στην Πολυμορφία») ζωγράφισαν με πολύ μεράκι αποκριάτικες μάσκες αφιερωμένες σε κάθε χώρα. Η παρατηρητικότητα και η φαντασία των μαθητών δημιούργησαν αποτελέσματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Απολαύστε τα!!!

ΑυστρίαΒέλγιοΔανίαΕλλάδα