Εικαστικά

"Το Φθινόπωρο" από τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης

Οι μαθητές/τριες του Β1 και Β2 τμήματος του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών δούλεψαν πάνω στα θερμά και ψυχρά χρώματα με αφορμή το φθινόπωρο. Υλικά μας τα λαδοπαστέλ, οι νερομπογιές και η φαντασία μας!

Φθινόπωρο

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει...

Οι μαθητές και μαθήτριες των Α1 και Α2 τάξεων έπαιξαν με τις γραμμές και τα χρώματα και δημιούργησαν ομαδικά έργα στο μάθημα των εικαστικών. Παράλληλα μιλήσαμε για το περίγραμμα, το μέσα και το έξω.

blog__DSC_1611DSC_1613blog__2

 

A1

A2

Περιοδικό "Το Σημείο" - Σεπτέμβριος 2017

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας παρουσιάζει εργασίες των μαθητών/τριων του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης με θέμα το φθινόπωρο και  έχει αφιέρωμα στο χρώμα. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν στο μάθημα των εικαστικών κατά το σχολικό έτος 2016-2017

Teachers 4 Europe 2016-2017 - Ευρωπαϊκές Μάσκες από το Β1

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα Teachers 4 Europe (2016-2017) υλοποιείται από τους μαθητές του Β1 τμήματος του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης με υπεύθυνη Τ4Ε την Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08). Η πρώτη μας δράση ολοκληρώθηκε! Οι 22 μικροί μαθητές/τριες υιοθέτησαν ο/η καθένας/μια από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με συμμάχους τα έντυπα που παραλάβαμε από τα γραφεία του EuropeDirect Θεσσαλονίκης (Η Ευρώπη κι Εσύ και τον Χάρτη «Ενωμένοι στην Πολυμορφία») ζωγράφισαν με πολύ μεράκι αποκριάτικες μάσκες αφιερωμένες σε κάθε χώρα. Η παρατηρητικότητα και η φαντασία των μαθητών δημιούργησαν αποτελέσματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Απολαύστε τα!!!

ΑυστρίαΒέλγιοΔανίαΕλλάδα

Μαθητική έκθεση «Αποτυπώματα - Χρώματα - Συναισθήματα»

Η συμμετοχή του σχολείου μας (Ομαδική σύνθεση επιλεγμένων έργων από μαθητές/τριες των Δ', Ε' και ΣΤ΄ τάξεων)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής  «Αποτυπώματα - Χρώματα - Συναισθήματα» στην πινακοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών σπουδών, που διοργάνωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων. Στην έκθεση  συμμετέχουν 45 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 80 Σχολεία από τη Θεσσαλονίκη και ορισμένες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Μετά την επιτυχημένη περσινή έκθεση που ως θέμα είχε το προσφυγικό ζήτημα και τις ανθρώπινες αξίες, φέτος η αίθουσα της πινακοθήκης γέμισε με χρώματα και αισιοδοξία!

Σας περιμένουμε να την επισκεφτείτε!

Ημέρες επίσκεψης: Δευτέρα - Κυριακή εκτός Σαββάτου και αργιών
Ώρες επίσκεψης: 09:00 - 14:00

Δύο απογεύματα ανοιχτά, έναρξης και λήξης της έκθεσης 5 και 15 Μαΐου, 19:00-21:00

http://www.art-teachers.com/%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B2-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1/