Εικαστικά

Πειραματισμοί Stop Motion

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης του 88ου Δ. Σ. Θεσσαλονίκης πειραματίστηκαν με την τεχνική stop motion, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες των χαρακτηριστικών των προσώπων τους. Σχολικό έτος 2022-23

Κινούμενα Γράμματα

Τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης στέλνουν ένα μήνυμα μέσα από ένα μικρό stop motion animation.

Σχολικό Έτος 2022-23

"Εγώ και η Σκιά μου"- Αυτοσχεδιασμοί

Οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος χωρισμένοι σε τέσσερεις ομάδες, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών, δημιούργησαν  συνεργατικά μια μικρή κινητική παράσταση στα πλαίσια του αυτοσχεδιασμού στην οποία οι σκιές των χεριών τους κινούνται στον ρυθμό του ηχητικού κομματιού “Somewhere Fuse” των French Fuse, από την βιβλιοθήκη ήχων του YouTube.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κατερίνα Κατσιούρα, ΠΕ08 (Σχολ. Έτος 2022-23)

Παιχνίδια στην αυλή

Κατά το σχολικό έτος 2022-23 οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης με την εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου μας κ. Κατσιούρα Αικατερίνη ζωγράφισαν στην αυλή του σχολείου επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια κίνησης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την παροχή των χρωμάτων.

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο! Volume II

 Τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς ήρθε η σειρά των παιδιών του ΣΤ1 να κάνουν τη δική τους τοιχογραφία! Η εικαστικός του σχολείου κ. Κατερίνα Κατσιούρα σχεδίασε στον τοίχο με έμπνευση το έργο του Αλέξη Ακριθάκη και οι μαθητές/τριες γέμισαν με χρώμα τα ταξίδια του! Καλό καλοκαίρι!

 

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο!

Το σχολικό έτος 2021-22 το σχολείο μας βάφτηκε εξωτερικά και έγινε πολύχρωμο! Αδράξαμε την ευκαιρία να κάνουμε νέες τοιχογραφίες και έπεται συνέχεια!

Μια ηλιόλουστη μέρα τα παιδιά του ΣΤ2 το ρίξανε στη δημιουργία!

Και μια τοιχογραφία εμπνευσμένη από το έργο "Ο Κήπος", του Χουάν Μιρό, που δημιούργησε η εικαστικός του σχολείου κ. Κατερίνα Κατσιούρα και μέλη του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων.