eTwinning

"Paul as a Harlequin"

Οι μαθητές/τριες του Α2 τμήματος ζωγράφισαν τον δικό τους αρλεκίνο, εμπνευσμένοι από το έργο του Πάμπλο Πικάσσο, "Paul as a Harlequin" 

Συνεργατικό παραμύθι, εμπνευσμένο από έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογχ

Αυτήν την περίοδο οι συνεργαζόμενες ομάδες του προγράμματος eTwinning "The Colour of our Dreams" δημιουργούν ένα συνεργατικό παραμύθι, εμπνευσμένο από πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογχ και συγκεκριμένα το "Δωμάτιο Στη Αρλ" και την "Έναστρη Νύχτα". Κάθε ομάδα θα γράψει ένα μέρος της ιστορίας, το οποίο θα εικονογραφήσει κάποια άλλη ομάδα. Το σχολείο μας συνέγραψε την αρχή του παραμυθιού, μέσω της δημιουργικής γραφής. Δόθηκε στους μαθητές μια φράση και τους ζητήθηκε ανά ομάδες να συνεχίσουν την ιστορία. Παράλληλα γινόταν προβολή στον πίνακα των δύο έργων του καλλιτέχνη, τα οποία έπρεπε να εντάξουν στην ιστορία. Παρουσιάστηκαν όλες οι ιστορίες στην ολομέλεια και επιλέξαμε τα πιο δυνατά σημεία των ιστοριών. Βασισμένοι σε αυτά, δημιουργήσαμε την τελική μας ιστορία, την οποία συνέχισε η ομάδα της Ιταλίας. Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του παραμυθιού στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://padlet.com/giovannafala38/our-shared-and-illustrated-stories-8amd8w79c7fqtadj

Παρουσιάσεις Καλλιτεχνών

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "The Color of my Dreams" ξεκίνησαν να δημιουργούν παρουσιάσεις για τους καλλιτέχνες κάθε χώρας. Εμείς παρουσιάζουμε τον Αλέξη Ακριθάκη.

Μπορείτε να δείτε όλες τις παρουσιάσεις εδώ.

Η δική μας παρουσιάση:

 

Και ένα κουίζ για τον Αλέξη Ακριθάκη: https://quizizz.com/embed/quiz/65baa8bf2f800c55c01ece68

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας για το λογότυπο του προγράμματος

Η ψηφοφορία ανάμεσα στις προτάσεις των συμμετεχόντων σχολείων για το λογότυπο που θα εκπροσωπήσει το πρόγραμμα "The Color of my Dreams" έληξε στις 19-1-24 και επικράτησε με διαφορά το λογότυπο (Νο8) που πρότεινε η Ε΄ Τάξη του σχολείου μας!

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό, αλλά και για το ότι το λογότυπο (Νο3 και 4) που δημιούργησε το Α2 τμήμα του σχολείου μας, ακολούθησε στη δεύτερη θέση!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την προτίμηση!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά!

Το λογότυπο της Ε΄ Τάξης, που θα εκπροσωπήσει το πρόγραμμα

Οι προτάσεις του Α2 τμήματος

Ψηφίστε για το λογότυπο που θα αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα "The Colors of my Dreams"

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄Τάξης καλούνται να ψηφίσουν το λογότυπο της αρεσκείας τους. Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, δημιούργησε το δικό του! Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 19-1-24.

Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Survey logo (google.com)

 

The Color of my Dreams - An eTwinning Programme

Τη χρονιά αυτή το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "The Color pf my Dreams", μαζί με σχολεία από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες και θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από αυτούς. Επίσης κάθε χώρα θα συστήσει έναν καλλιτέχνη που κατάγεται από αυτήν, στις υπόλοιπες. Εμείς θα παρουσιάσουμε τον Αλέξη Ακριθάκη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα δύο τμήματα της Ε' τάξης και το Α2 Τμήμα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις γνωριμίας των εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και ταλογότυπα και την αφίσα που δημιουργήσαμε σαν πρόταση για να αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα.

Παρουσιάσεις: Introductions (padlet.com) 

Προτεινόμενα Λογότυπα: project logo (padlet.com)  

Προτεινόμενες Αφισες: Poster (padlet.com)