Περιβαλλοντικά

Το 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

 

Το 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης συμμετείχε ενεργά στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κοινού Τοπικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. Η περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης «Πριν σκεφτείς να μας πετάξεις...σκέψου πώς θα μας αλλάξεις! Κάνοντας τα «άχρηστα»...όμορφα!» παρουσίασε το σύνολο των εργασιών της σε δικό της χώρο. Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο για κάθε σχολείο εκτέθηκαν οι ιστορίες δημιουργικής γραφής που προέκυψαν από σχετικές δραστηριότητες του Δικτύου «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Στις 12 Μαΐου 2017 η ομάδα μας επισκέφτηκε το φεστιβάλ και παρευρέθηκε στην παρουσίαση εργασιών και δρώμενων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο Δίκτυο. Στα πλαίσια της παρουσίασης μαθήτριες της ομάδας μας διάβασαν τις ιστορίες που είχαν γράψει. Την ίδια μέρα έγινε και η βράβευση των ιστοριών της δημιουργικής γραφής και είναι ιδιαίτερη τιμή μας που η μαθήτρια του ΣΤ1 Νώνη και η μαθήτρια του ΣΤ2 Αλεξάνδρα Γκ. διακρίθηκαν για τις ιστορίες τους κερδίζοντας έτσι για το σχολείο μας στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων έναν βιντεοπροβολέα, ευγενική χορηγία  της Ελληνικής Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ευχαριστούμε! Δόθηκαν επίσης αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής συνολικά σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Να συγχαρούμε τα κορίτσια και όλη μας την ομάδα για την εξαιρετική της παρουσία στο Φεστιβάλ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Βράνας Κώστας (ΠΕ70), Χρήστος Κοτίνης  (ΠΕ70).

http://dipe-a.thess.sch.gr/dipea/index.php/33-2015-09-15-06-19-42/2856-3-3

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ' τάξης του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης

blog tree paper

Η περιβαλλοντική μας ομάδα για μια ακόμη χρονιά στόλισε το σχολείο μας με κατασκευές από «άχρηστα» υλικά! Παλιά χαρτόκουτα, παλιές συρμάτινες κρεμάστρες, ρολά υγείας και πλαστικά μπουκάλια πήραν άλλη μορφή στα χέρια μας και με μεράκι και φαντασία στολίσαμε το σχολείο μας. Το λέει και το όνομα της ομάδας μας: «Πριν σκεφτείς να μας πετάξεις...σκέψου πως θα μας αλλάξεις! Κάνοντας τα «άχρηστα»...όμορφα!»

(Τμήματα ΣΤ1, ΣΤ2, υπεύθυνοι εκπ/κοι: Κατερίνα Κατσιούρα(ΠΕ08), Κώστας Βράνας(ΠΕ70), Κοτίνης Χρήστος(ΠΕ70))

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από κρεμάστρες και στολίδια από πλαστικά μπουκάλια

blog tree1blog tree1_blog tree2_

Δεντράκι από πλαστικά μπουκάλια

blog1blog2blog01

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ρολά υγείας κολλημένα σε παλιό χαρτόκουτο.

Για την ολοκλήρωση αυτού μας του δέντρου συνέβαλαν σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου!

blog4blog5

blog6blog7

 

Συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας στο 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Το 88ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις εργασίες της Περιβαλλοντικής Ομάδας «Trash Art!...δηλαδή...Τέχνη από Απορρίμματα» της Στ1 τάξης στο 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργάνωσε, από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 8 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου μας εντάσσεται στο δίκτυο «Το ταξίδι των σκουπιδιών».(http://totaxiditonskoupidion.blogspot.gr/)                                                                                                           .

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την HELEXPO, το ΦΟΔΣΑ και την ΕΥΑΘ εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 17.30.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι ο διπλασιασμός του όγκου της ανακύκλωσης εντός του 2016, μέσω της ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Π.Ε. Ανατολ. Θεσσαλονίκης κ. Χριστίνα Τσαλίκη για την πρόσκληση.

http://www.thestival.gr/culture/actions/item/239738-anoikse-tis-pyles-tou-to-2o-festibal-anakyklosis-toy-dimoy-thessalonikis-fotovideo

http://greenagenda.gr/20228/

http://press724.gr/%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84/

   

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Κώστας Βράνας (ΠΕ70)

Περιβαλλοντική ομάδα ΣΤ1 τάξης Σχολ. Έτος 2015-2016

«Trash Art...δηλαδή...Τέχνη από απορρίμματα!»

  Αφίσα

 Η περιβαλλοντική ομάδα της Στ1 τάξης του σχολείου μας σας παρουσιάζει στον παρακάτω σύνδεσμο το σύνολο των εργασιών της κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016.

Υπεύθυνοι εκπ/κοι: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Κώστας Βράνας (ΠΕ70)

 

Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι το τραγούδι «Ανακύκλωση» από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου σε στίχους και μουσική του ιδίου και εμπεριέχεται στο CD «Αν όλα τα παιδιά της Γής». (Παραγωγή: «Μικρή Πολιτεία» 2011). Τα δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

οι περιβαλλοντικές ομάδες της Γ΄τάξης του σχολείου μας σας προσκαλούν στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018. Το σχολείο μας θα έχει δικό του εκθεσιακό χώρο όπου θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους οι κατασκευές των παιδιών από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά.