Περιβαλλοντικά

Το σχολείο μας στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι Περιβαλλοντικές ομάδες της Γ’ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν με κατασκευές από επαναχρησιμοποιημένα υλικά στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου 2018.

Ανοιξιάτικες και πασχαλινές δημιουργίες από την περιβαλλοντική μας ομάδα!

Οι μαθητές/τριες της περιβαλλοντικής ομάδας «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη» της Γ' τάξης του σχολείου μας επιστράτευσαν μεράκι και φαντασία και με περιβαλλοντική συνείδηση δημιούργησαν κατασκευές από χρησιμοποιημένα πλαστικά, περιοδικά και εφημερίδες καθώς και από χάρτινα ρολά.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μέλος των Πρακτόρων του Πλανήτη επισκέφτηκε τα δύο τμήματα της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οι πράκτορες του υγιούς πλανήτη" (Γ1)  και  "Τρώω τοπικά, σκέφτομαι παγκόσμια" (Γ2). Η Πράκτορας Σοφία μίλησε στα παιδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από την ανθρώπινη δραστηριότητα και μαζί έψαξαν να βρουν λύσεις ώστε να μειώσει ο καθένας μας το οικολογικό του αποτύπωμα. Οι μαθητές/τριες με ενθουσιασμό δέχτηκαν να αναλάβουν οι ίδιοι/ες  αποστολές σωτηρίας του πλανήτη μας και έτσι παρέλαβαν τις ταυτότητές τους ως "μικροί πράκτορες"! Επόμενο βήμα η παραλαβή του υλικού από την περιβαλλοντική οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη και η ανάληψη της πρώτης μας αποστολής!

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την Περιβαλλοντική ομάδα «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη»

Η Περιβαλλοντική ομάδα «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη» του Γ1 τμήματος του σχολείου μας δημιούργησε χριστουγεννιάτικες κατασκευές επαναχρησιμοποιώντας «άχρηστα» υλικά…

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Κωνσταντίνος Πλατής (ΠΕ70), Ελισάβετ Γιαζάση (ΠΕ06).

Περιοδικό "Το Σημείο"

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού μας παρουσιάζει τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο 3ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έχει αφιέρωμα στην Trash Art

Το 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

 

Το 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης συμμετείχε ενεργά στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κοινού Τοπικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. Η περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης «Πριν σκεφτείς να μας πετάξεις...σκέψου πώς θα μας αλλάξεις! Κάνοντας τα «άχρηστα»...όμορφα!» παρουσίασε το σύνολο των εργασιών της σε δικό της χώρο. Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο για κάθε σχολείο εκτέθηκαν οι ιστορίες δημιουργικής γραφής που προέκυψαν από σχετικές δραστηριότητες του Δικτύου «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Στις 12 Μαΐου 2017 η ομάδα μας επισκέφτηκε το φεστιβάλ και παρευρέθηκε στην παρουσίαση εργασιών και δρώμενων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο Δίκτυο. Στα πλαίσια της παρουσίασης μαθήτριες της ομάδας μας διάβασαν τις ιστορίες που είχαν γράψει. Την ίδια μέρα έγινε και η βράβευση των ιστοριών της δημιουργικής γραφής και είναι ιδιαίτερη τιμή μας που η μαθήτρια του ΣΤ1 Νώνη και η μαθήτρια του ΣΤ2 Αλεξάνδρα Γκ. διακρίθηκαν για τις ιστορίες τους κερδίζοντας έτσι για το σχολείο μας στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων έναν βιντεοπροβολέα, ευγενική χορηγία  της Ελληνικής Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ευχαριστούμε! Δόθηκαν επίσης αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής συνολικά σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Να συγχαρούμε τα κορίτσια και όλη μας την ομάδα για την εξαιρετική της παρουσία στο Φεστιβάλ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Βράνας Κώστας (ΠΕ70), Χρήστος Κοτίνης  (ΠΕ70).

http://dipe-a.thess.sch.gr/dipea/index.php/33-2015-09-15-06-19-42/2856-3-3

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ' τάξης του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης

blog tree paper

Η περιβαλλοντική μας ομάδα για μια ακόμη χρονιά στόλισε το σχολείο μας με κατασκευές από «άχρηστα» υλικά! Παλιά χαρτόκουτα, παλιές συρμάτινες κρεμάστρες, ρολά υγείας και πλαστικά μπουκάλια πήραν άλλη μορφή στα χέρια μας και με μεράκι και φαντασία στολίσαμε το σχολείο μας. Το λέει και το όνομα της ομάδας μας: «Πριν σκεφτείς να μας πετάξεις...σκέψου πως θα μας αλλάξεις! Κάνοντας τα «άχρηστα»...όμορφα!»

(Τμήματα ΣΤ1, ΣΤ2, υπεύθυνοι εκπ/κοι: Κατερίνα Κατσιούρα(ΠΕ08), Κώστας Βράνας(ΠΕ70), Κοτίνης Χρήστος(ΠΕ70))

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από κρεμάστρες και στολίδια από πλαστικά μπουκάλια

blog tree1blog tree1_blog tree2_

Δεντράκι από πλαστικά μπουκάλια

blog1blog2blog01

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ρολά υγείας κολλημένα σε παλιό χαρτόκουτο.

Για την ολοκλήρωση αυτού μας του δέντρου συνέβαλαν σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου!

blog4blog5

blog6blog7