Β' Τάξη

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης παρακολούθησαν ενημερωτικό  πρόγραμμα για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

   Την Πέμπτη 12/1/2023 οι μαθητές/τριες της Β΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της πόλης μας, που στεγάζεται στο χώρο όπου λειτουργούσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη από το 1894 μέχρι και το 1912.

   Εκεί είχαν την εικαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλά εκθέματα τις κυριότερες φάσεις της μακεδονικής ιστορίας του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

   Ακόμη είδαν από κοντά προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά καθώς και το γραφείου του Προξένου Κορομηλά. Στο υπόγειο του μουσείου μέσα από τα διοράματα που υπάρχουν ήρθαν σε επαφή με αντοπροσωπευτικές σκηνές της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα και της μάχης στο βάλτο των Γιαννιτσών.

 

 

Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα - Σχολ. Έτος 2022-23

Την Παρασκευή 14/10 οι μαθητές της Β' τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια το χρονικό για την επέτειο του Μακεδονικού αγώνα. Τη γιορτή αρχικά παρακολούθησαν οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και στη συνέχεια οι μαθητές των άλλων τάξεων του σχολείου μας.

Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Δαραμήλα Σμαρώ, Ζαρικάκη Έλσα. Συντον. Χορωδίας: Γιαλένιου Μαρία

Σχολικό Έτος 2021-22

                                                                 ------------------------------

Η Β’ τάξη …εν δράσει! ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

Tα 2 τμήματα της Β τάξης του σχολείου μας  ανέλαβαν  δράση για λιγότερα σκουπίδια στην αυλή του σχολείου στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων και δεξιοτήτων.

 Με μεγάλη χαρά και όρεξη ανέλαβαν τον καθαρισμό της αυλής από διάφορα σκουπίδια που βρίσκουν καθημερινά στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οργανώθηκαν ,φόρεσαν τα γάντια τους και συμφώνησαν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση για τη  ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών στο σχολείο για λιγότερα σκουπίδια.

Στο τέλος πέταξαν τα γάντια και ένιωσαν  μεγάλη υπερηφάνεια για την εθελοντική δουλειά τους και την μικρή  κινητοποίηση τους.

Υποσχεθήκαν ότι θα το ξανακάνουν με μεγάλη χαρά.

Εξάλλου όπως ξέρουμε…

Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν  νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινωνία .

Διαμορφώνουν εθελοντική συνείδηση ,ενεργοποιούνται για να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους τομείς και να αναλάβουν πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ευαισθητοποίησή τους για πλήθος ζητημάτων.

Η μάθηση πλαισιώνεται από τη σύνδεση της εμπειρίας των παιδιών (learning by doing), της συνεργασίας μέσα από την συνύπαρξη ως μέλος ομάδας ομοτίμων, με τον αναστοχασμό των καθημερινών βιωμάτων.

Ανησυχίες του Β1.. για τον ΠΟΛΕΜΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΝΑ ΧΑΙΡΕΙ ΟΛΩΝ Η ΚΑΡΔΙΑ

Επειδή οι πόλεμοι αρχίζουν στο νου των ανθρώπων,

γι’ αυτό στο νου των ανθρώπων πρέπει να οικοδομήσουμε

την προστασία της Ειρήνης

(Ιδρυτική Πράξη της UNESCO, 1945)

Αποδεχόμενοι  τις βαθύτερες ανησυχίες των μαθητών και των μαθητριών  το Β1  μαζί με την δασκάλα τους, εκφράστηκε, αναστοχάστηκε, προβληματίστηκε, συζήτησε με ειλικρίνεια και λόγια προσαρμοσμένα για την ηλικία τους, αξιοποίησε διδακτικές πρακτικές και εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο διερευνώντας την έννοια του πολέμου.

Βροντοφώναξε δυνατά  ‘’…να ακούσουν όλα τα παιδιά …να ακούσει η πολιτεία ‘’ τη πολυπόθητη ανάγκη για ειρήνη.

Σχημάτισαν τον κύκλο της αγάπης ,του σεβασμού, της αλληλεγγύης και δημιουργίας.

Γράψανε τα δικά τους συνθήματα μεταφέροντας από ένα μήνυμα ελπίδας.

Ας τους ακούσουμε!!!!

Με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, του συνεχούς διαλόγου

και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η ανθρωπότητα μπορεί να αποφύγει τις καταστροφικές

συνέπειες που φέρνουν οι ένοπλες συγκρούσεις.

Αυτές τις αξίες άλλωστε διδάσκουμε  καθημερινά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

 

 

 

Πρόγραμμα δεξιοτήτων Πυρκαγιές στα δάση – Μαθαίνω για τις πλημμύρες -Μαθαίνω για το δάσος ,ζω και δημιουργώ

Mαθαίνοντας για το περιβάλλον και αποκτώντας  οικολογική συνείδηση  και υπευθυνότητα σύμφωνα με τις νέες Δεξιότητες 21ου αιώνα που εισήχθησαν φέτος στα σχολεία το Β1 με την δασκάλα τους ,Μπρατάνη Άννα και με βοηθό την εικαστικό του σχολείου Κατερίνα Κατσιουρα,  δημιούργησαν μικρά εικαστικά δημιουργήματα και καλλιτεχνήματα. Γράψανε εργασίες ,συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια ….

Σκοπός είναι  η    καλλιέργεια της επικοινωνίας, της συνεργασίας,  της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας όπως και η παραγωγική μάθηση.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά με το δασικό οικοσύστημα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με αυτό και η ανάληψη δράσης για την προστασία του ήταν πρωταρχικός σκοπός . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα των απορριμμάτων στο δάσος καθώς και των δασικών πυρκαγιών.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ζητήματα πυρκαγιάς, πλημμύρας, κλιματικής αλλαγής.

Το χάρηκαν και δούλεψαν με χαρά και ενθουσιασμό.