Β' Τάξη

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο

Στις 25-4-2018 τα τμήματα της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Μουσειακό πρόγραμμα «Το Μουσείο αποκαλύπτει τα μυστικά του». Τα Μουσεία είναι ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος πλούτο, σπουδαία αντικείμενα αλλά και ανθρώπους. Τα Μουσεία υπόκεινται σε πολλές κατηγορίες. Έμαθαν πώς να ξεχωρίζουν τα Μουσεία και τους θησαυρούς τους. Επίσης για αυτούς που δουλεύουν σε αυτά και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για να φτάσει ένα αντικείμενο στο Μουσείο και από εκεί σε μια βιτρίνα.

 

Δημιουργία αφίσας για την Πανελλήνια Μέρα κατά της Σχολικής Βίας

Στις 6 Μαρτίου 2018 με αφορμή την πανελλήνια μέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές και μαθήτριες των Β1 και Β2 τμημάτων  του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών γράψανε με τα σώματά τους τα συνθήματα «Όχι στη Βία» και «Ναι στη φιλία». Φωτογραφίσαμε τις στάσεις των σωμάτων τους και δημιουργήσαμε τις παρακάτω αφίσες.

 

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χαριλάου και παρακολούθησαν  πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής από τη δημοτική αστυνόμο κ. Σωτηρία.

Επίσκεψη στο Βαφοπούλειο - Πρόγραμμα "Γερά Δόντια"

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Β1 και του Β2 τμήματος του σχολείου μας στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης επισκέφτηκαν το Βαφοπούλειο όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γερά Δόντια" από φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν την έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Ζογλοπίτη, την όποια  φιλοξενούσε το Βαφοπούλειο. Οι μαθητές μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δράσεις μάθανε χρήσιμα πράγματα για την στοματική υγεία καθώς και να έχουν τον οδοντίατρο φίλο τους! Ευχαριστούμε πολύ τους φοιτητές, την καθηγήτριά τους και τους υπεύθυνους του Βαφοπουλείου. Συνοδοί εκπ/κοι: κ. Μωυσιάδου Σόνια, κ. Ντουβαρτζή Νίκη, κ. Κατσιούρα Κατερίνα.

Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα

"Κι ήταν να 'ρθει η άγρια μπόρα στην αυλή μας

 κι ήταν να ρθει του πολέμου η φωτιά..."

Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908) κράτησε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Σήμερα οι μαθητές της Β΄ Τάξης του σχολείου μας μεταλαμπαδεύουν τα ιδανικά εκείνου του αγώνα στους συμμαθητές τους. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στις 13 Οκτωβρίου 2017. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: κ. Σόνια Μωυσιάδου, κ. Νίκη Ντουβαρτζή. Υπεύθυνη χορωδίας η μουσικός κ. Μαρία Γιαλένιου.

 

Συμμετοχή του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Unicef «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Unicef «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» δημιουργώντας αφίσες με θέμα «Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ' όλα Παιδιά». (υπεύθυνη εκπ/κος: Κατσιούρα Κατερίνα ΠΕ08)

Β1 unicefΒ2 unicef

Η συμμετοχή των παιδιών που έλαβαν μέρος στο κορυφαίο αυτό πρόγραμμα της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότερα από 18.000 παιδιά ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, πειραματίστηκαν, διαπραγματεύτηκαν έννοιες και αξίες σχετικές με τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» έφτασε στην τρίτη και τελευταία φάση του προγράμματος.

Η UNICEF Ελλάδος θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες φίλους και συμπολίτες μας να θαυμάσουν όλες τις ομαδικές εργασίες και να δουν από κοντά τα μηνύματα που στέλνουν στην ελληνική κοινωνία οι μικροί μας φίλοι.

Για το σκοπό αυτό σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) θα λειτουργήσει Ειδική Έκθεση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που θα φιλοξενήσει αυτές τις εργασίες. Η έκθεση υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 21 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου:

  • Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: 17:00 - 21:00
  • Καθημερινά: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
  • Σάββατο: 10:00 - 14:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικό πρόγραμμα τις πρωινές ώρες, διάρκειας μιας ώρας σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού που θα λειτουργήσει παράλληλα με την έκθεση στη Στοά του Βιβλίου μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7255555 για να κλείσετε ραντεβού. Διαφορετικά μπορείτε να επισκεφθείτε την Έκθεση και ατομικά τις απογευματινές ώρες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

https://www.unicef.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-unicef-2016/a2-891-8