Ανακοινώσεις

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς αποφάσισαν τα σχολεία να λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι τις 11.30 εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.

Προκειμένου να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός τα σχολεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν με το σχολείο ώστε να δηλώσουν περιπτώσεις αδυναμίας παραλαβής παιδιών τους στην προγραμματισμένη ώρα.

"Οδυσσεβάχ"

Σας προσκαλούμε στην παράσταση "Οδυσσεβάχ", την οποία παρουσιάζει η ΣΤ' Τάξη του σχολείου μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Θα ακολουθήσει η τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας Θωμά και Ελευθερία Δ. για τον σχεδιασμό της αφίσας.

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιούνη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η μαθήτρια μας Δήμητρα Ν. της ΣΤ΄ Τάξης δημιούργησε έναν πίνακα ζωγραφικής αφιερωμένο στη σημερινή μέρα!

Περισσότερα για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος μπορείτε να διαβάσετε σον παρακάτω σύνδεσμο:

https://unric.org/el/5-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-2024-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF/

Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ. και τις ΔΠΕ Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Πέλλας, διοργανώνει στις 26 και 27 Μαΐου 2024, το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ,  στη Θεσσαλονίκη.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού  και των συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ.

Σκοπός του είναι να προβάλει και να αναδείξει τις ταινίες των παιδιών & νέων - επίδοξων κινηματογραφιστών - οι οποίοι στη διάρκεια της χρονιάς έχουν εργαστεί σε οργανωμένα προγράμματα της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ή/και με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Επιπλέον οι μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, πιθανόν καθοριστική για το μέλλον τους, ως δημιουργοί ή θεατές.

 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα προβολών στον παρακάτω σύνδεσμο: https://fliphtml5.com/fekdf/qrbb/

 

Το σχολείο μας συμμετέχει με την ταινία Θανάσης Βέγγος "Ο καλός μας άνθρωπος", που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες των Δ1, Δ2 και Ε2 τμημάτων του σχολείου μας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Χατζηθεοδωρίδου, Βάσω Καυκιά, Γιώργος Καγκέλης, Κατερίνα Κατσιούρα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.
  2. Τη σχολική μας γιορτή θα παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στις 8.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.
  3. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες  μαθητές/τριες.
  4. Η αποχώρηση όλων των μαθητών θα γίνει περίπου στις 10.30 με ευθύνη των γονέων.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Βλάχου Βασιλική

 

 

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας Ν. Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, τον Δήμο Δράμας και άλλους φορείς πραγματοποιούν το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας στις 4,5 και 6 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις που αφορούν το θέμα της σχολικής βίας, μέσα από το θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι του κάθε σχολείου, την ψηφιακή μοντελοποίηση και τη γραφική απεικόνιση μαθητικών συμπεριφορών, την προβολή ταινιών, την κριτική ανάλυση, την ανατροφοδότηση  και τον αναστοχασμό. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στο φεστιβάλ μέσω αποστολής υλικού από σχετικές δράσεις που υλοποιήθηκαν σε προηγούμενα σχολικά έτη

Επίσης  θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά βιωματικές δράσεις και εικαστικά δρώμενα, αφιερωμένα στην εξάλειψη της σχολικής βίας και την ανάδειξη της δύναμης της φιλίας και του αλληλοσεβασμού. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Από άκρη σε άκρη λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στιε 18:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε, επίσης, στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=share

Εισηγήρρια: Κυπριτσή Ειρήνη, Ψυχολόγος, MSc, PhD Δημοκρίτειου Παμεπιστημίου Θράκης

                    

 

Σχολή Γονέων

‘’Μεγαλώνοντας, μαθαίνοντας, αλλάζοντας και
επικοινωνώντας με τα παιδιά μας’’

Ο κ. Σύμβουλος Εκπαίδευσης Σιδηρόπουλος Δημήτρης και οι κ.κ
Διευθύντριες/Διευθυντές των  Δημοτικών Σχολείων της 6ης Θέσης Δασκάλων
της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, οργανώνουν
πρόγραμμα ανοιχτών συναντήσεων-ομιλιών με γονείς και εκπαιδευτικούς για
τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της σύγχρονης οικογένειας.

Η είσοδος είναι ελέυθερη.