Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Αποχαιρετούμε του σχολικό έτος 2021-22 με τραγούδια!

Οι μαθητές/τριες της Β', Γ' και Δ΄ τάξης ερμήνευσαν τραγούδια υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου μας, Μαρίας Γιαλένιου σε σύνθεση της ιδίας. Την εκδήλωση παρακολούθησε όλο το μαθητικό μας δυναμικό.

"Ο Πειρατής και η Γοργόνα" από την Β' Τάξη

"Ταξίδι στα μπλε του ουρανού" από την Γ' Τάξη

"Δε Χωριζόμαστε" από την Δ΄Τάξη

Τελετή Λήξης σχολικού έτους 2021-22

Στις 7 του Ιούνη οι μαθητές/τριες του σχολείου μας αποχαιρέτησαν την σχολική χρονιά, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Υπεύθ. εκπαιδευτικοί: Κασούνη Εύη, Χαραλαμπίδης Περικλής (ΠΕ11).

"Ο Μενούσης", Γ2

"Συρτό στα τρία",  Δ1

"Χασαποσέρβικο", Δ2

"Ποδαράκια", Δ3

"'Αη Γιώργης", Ε1

"Ζωναράδικος", Ε2

 

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους/ις μαθητές/τριες του σχολείου μας! Μας επισκέφτηκαν δύο πυροσβέστες που έφτασαν με υπηρεσιακό όχημα στην αυλή του σχολείου μας! Μας έκαναν επίδειξη του οχήματος και του κατάλληλου εξοπλισμού της πυροσβεστικής, μας ενημέρωσαν για τη φωτιά και τους κινδύνους της, για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και την αντιμετώπισή τους. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή και έπειτα απεύθυναν τα ίδια ερωτήσεις στους ειδικούς. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν τα ίδια έγιναν "μικροί πυροσβέστες", πιάνοντας την μάνικα και πετώντας νερό υπό την επιδειξη των πυροσβεστών. 

Ευχαριστούμε πολύ το Πυροσβεστικό Τμήμα της Μαρτίου για την ενημέρωση που μας προσέφερε. 

 

 

Διαδικτυακή Συναυλία

 

Στις 7 Απριλίου το σχολείο μας παρακολούθησε διαδικτυακά την συναυλία "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ"

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.  Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Στο 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης «φωνάζουμε» το μήνυμα «Όχι στη Βία» μέσα από μια ομαδική εργασία.