Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στου σχολείου μας στο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης "ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά".

Οι συμμετοχές του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στον Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης "ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά". (Υπευθ. Εκπ/κος: Κατερίνα Κατσιούρα, ΠΕ08 - Σχολικό Έτος 2021-22)

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Εκδήλωση Βράβευσης «Ζωγραφίζοντας το 1821»

Πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου η βράβευση για τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Ζωγραφίζοντας το 1821», που διοργάνωσε το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης μετά την ευρεία συμμετοχή και τη συλλογική προσπάθεια των διευθυντών και των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου Θεσσαλονίκης την αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εκτέθηκαν όλα τα έργα των συμμετεχόντων μαθητώνν/τριων.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δρ. Ιωάννα Κοσμοπούλου έδωσε βραβεία σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι με τα εξαιρετικά τους έργα και την παρουσία τους αποτύπωσαν τα συναισθήματα τους για την Επανάσταση του 1821 και αναμνηστικά στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Το σχολείο μας πήρε μέρος στον διαγωνισμό με επτά έργα μαθητών/τριών και έλαβε τιμητική πλακέτα για τη συμμετοχή του. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Συμμετοχή του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στον διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Καθημερινοί Ήρωες»

165 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Καθημερινοί Ήρωες».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα έργα των παιδιών.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: “Ζωγραφίζοντας το 1821” - Ηλεκτρονική Ψηφοφορία

 

143

Το σχολείο μας συμμετέχει με τα έργα με αριθμό 136 και 137, καθώς και 143 (το έργο 143 εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε στο αρχικό άλμπουμ του διαγωνισμού) στην κατηγορία Α'-Γ' Δημοτικού και στην κατηγορία Δ' - ΣΤ' Δημοτικού με τα έργα με αριθμό 258, 259, 260 και 278. Θα είναι χαρά μας να στηρίξετε τις συμμετοχές μας! Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία https://www.facebook.com/kdvm.thess

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και θέλοντας να ενεργοποιήσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας το 1821».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνάσιων και των Λυκείων. Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.

            Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου 2021, θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2021 και θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

            Συγκεκριμένα, όλα τα έργα των παιδιών- για τα οποία έχουμε λάβει νέα Υπεύθυνη Δήλωση/ συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων- θα αναρτηθούν στη σελίδα της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Facebook: https://www.facebook.com/kdvm.thess, όπου θα μπορείτε να ψηφίζετε με "like" το έργο της αρεσκείας σας.

Οι αναρτήσεις θα γίνουν σε τρία (3) άλμπουμ (album) με ονομασία «Ζωγραφίζοντας το 1821» :

1. Α΄- Γ΄ Δημοτικού

2. Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

3. Γυμνάσιο- Λύκειο.

Τα τρία έργα από κάθε άλμπουμ που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους “likes”, θα βραβευθούν.

            Στις 24 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30, θα διεξαχθεί η τελετή βράβευσης των έργων στο εξωτερικό Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το σχολείο μας συμμετέχει με τα έργα με αριθμό 136, 137 και 143 στην κατηγορία Α'-Γ' Δημοτικού και στην κατηγορία Δ' - ΣΤ' Δημοτικού με τα έργα με αριθμό 258, 259, 260 και 278. Θα είναι χαρά μας να στηρίξετε τις συμμετοχές μας!

Τα έργα που προκρίθηκαν από το σχολείο μας για το διαγωνισμό ήταν 10 σε αριθμό. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία παίρνουν μέρους όσα συνοδεύονταν με δήλωση κηδεμόνα για προβολή του έργου μέσω διαδικτύου (νέα  Υπεύθυνη Δήλωση/ συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων).

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Συμμετοχή του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στον Μαθητικό Διαγωνισμό για τα 75 χρόνια των Ηνωμένων Εθνών

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργάνωσε τον 24ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη: Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε», σε συνεργασία με την Επιτροπή Διοργάνωσης του Διαγωνισμού.

Το 2020 τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν έναν παγκόσμιο διάλογο για να τιμήσουν την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυσή τους σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του Covid-19. Στον διάλογο αυτό πήραν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και χιλιάδες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ απηύθυνε πρόσκληση σε παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. 

Μαθητές και μαθήτριες από το Ε1 τμήμα του σχολείου μας δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κατερίνα Κατσιούρα, δύο ατομικές και μια ομαδική αφίσα με τις οποίες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βραβεύτηκαν και διακρίθηκαν, αλλά και σε όλα όσα συμμετείχαν.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά για την εξαιρετική προσπάθειά τους!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές μας!

Ομαδική εργασία Ε1 τμήμα

Ατομική εργασία Ιουλία Δ. Ε1

Ατομική εργασία Ελευθερία Δ. Ε1

«Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό»,η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4-03-2022 και ώρα 11:30 π.μ. Κατα την εκδήλωση παρουσιάστηκαν και εργασίες του σχολείου μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/anakoinoseis/sunedria-imerides/3007-2022-03-02-15-29-14

 

Διάκριση του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στον Παιδικό Διαγωνισμό «Είμαι…πως βλέπω τον εαυτό μου» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκάλεσε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός. Κλήθηκαν λοιπόν να δουν τον εαυτό τους, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από τον καθρέφτη.

Οι μαθητές του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης ανταποκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στο κάλεσμα του διαγωνισμούΜε μεγάλη μας χαρά ενημερώθηκαμε ότι δύο μαθητές μας διακρίθηκαν στο διαγωνισμό! Δόθηκαν 132 διακρίσεις στο σύνολο των 26.500 έργων που πήραν μέρος πανελλάδικα! Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Ψ., μαθητή της Β΄Τάξης και στην Έλενα Χ., μαθήτρια της Δ’ Τάξης του σχολείου μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και εξέφρασαν μέσα από αυτόν τις σκέψεις τους και τις επιθυμίες τους!

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος δεν θα παρουσιαστούν τα έργα σε φυσική έκθεση στο μουσείο αλλά μπορείτε να απολαύσετε όλα τα έργα διαδικτυακά εδώ: https://www.cycladickidscontest.com/

Για πρώτη φορά λοιπόν, όλα τα έργα των παιδιών είναι διαθέσιμα online από τις 18 Μαΐου. Όλες οι συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην οθόνη σας. Μπορείτε να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας έργα, να δείτε τους νικητές και να πάρετε μέρος σε διάφορες δράσεις. Τα έργα είναι ταξινομημένα ανά τάξη. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και έτσι θα θέλει λίγο υπομονή να βρείτε το δικό σας, αλλά θα έχετε την ευχαρίστηση να απολαύσετε όλα τα έργα των παιδιών!