Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στον διαγωνισμό αφίσας για το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικής δημιουργίας

Στον μαθητικό Εικαστικό διαγωνισμό του 9ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας υποβλήθηκαν συνολικά 151 έργα μαθητών. Ανάμεσά τους και δύο ομαδικές συμμετοχές του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

 

88 Δ.Σ. Θεσ/νίκης, Ε’ Τάξη – Ιωακείμ Δ., Γιάννης Π., Μιχάλης Ζ., Στέφανος Α.

 

88 Δ.Σ. Θεσ/νίκης, ΣΤ’ Τάξη – Στέλιος Φρ., Πυθαγόρας Κ., Μάνος Γ.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που βραβεύτηκαν και σε όλους όσοι συμμετείχαν!

11o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Έργο μαθητών μας στην αφίσα του φεστιβάλ

Tο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Φέτος στην κεντρική αφίσα του Φεστιβάλ αποτυπώνεται έργο μαθητών του σχολείου μας, με το οποίο είχαν λάβει μέρος στον μαθητικό εικαστικό διαγωνισμό του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας Ιωακείμ Δ., Γιάννη Π., Μιχάλη Ζ. και Στέφανο Α. που φοιτούν πια στο Γυμνάσιο.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Unicef "Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους" με δυο αφίσες που δημιούργησαν κατά το σχολικό έτος 2017-18 κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών. Δυστυχώς ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω της διάλυσης της ελληνικής επιτροπής της Unicef. Η ευχαρίστηση όμως ήταν η δημιουργία και η συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των παιδιών.

Απονομή βραβείων και αναμνηστικών διπλωμάτων από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία έγινε η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό 2017 «Υπάρχουμε Μαζί» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το ομαδικό έργο των μαθητριών μας Φωτεινής Εξ., Χριστίνας Κ., Άννα Γ., Ελευθερία Ρ. και Ραφαέλα Κ. είχε την τιμή να κερδίσει το βραβείο στην κατηγορία Ζωγραφική-Δ΄Δημοτικού.

Η Ύπατη Αρμόστεια έστειλε στα κορίτσια τα βραβεία τους συνοδευμένα από το βιβλίο «Το Σκληρό Καρύδι» της Ελένης Σβορώνου και ένα παγουρίνο με το λογότυπο της Ύπατης Αρμοστείας. Όλα τα παιδιά της Δ΄και Ε΄Τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στο σύνολό τους με ομαδικές εργασίες  έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και από ένα βραχιολάκι της Ύπατης Αρμοστείας. Επίσης η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), έλαβε εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας εγκεκριμένο από το ΥΠΕΘ για χρήση μέσα στην τάξη.

Τα έργα που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τους πρόσφυγες 2017 με θέμα «Υπάρχουμε Μαζί» (UNHCR) παρουσιάστηκαν σε εικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων την Τετάρτη 20 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού) σε μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού, μαζί με τους πρόσφυγες.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές μας εδώ 

Βραβείο στον διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα με θέμα "Υπάρχουμε Μαζί"

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, διοργάνωσαν  τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Υπάρχουμε Μαζί». Μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα κλήθηκαν, ατομικά ή σε ομάδες, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το Διαγωνισμό, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1994, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη, τις σκέψεις και τις ιδέες τους δημιουργικά.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με 22 ομαδικές εργασίες μαθητών/τριων της Δ΄και Ε΄Τάξης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το ομαδικό έργο των μαθητριών της Δ2 τάξης Φωτεινής Εξ., Άννας Γ., Χριστίνας Κ., Ελευθερίας Ρ. και Ραφαέλας Κ. με τίτλο «Γεννιόμαστε Μαζί – Υπάρχουμε Μαζί» πήρε βραβείο στην κατηγορία «Ζωγραφική». Συγχαίρουμε τα κορίτσια και τις ευχόμαστε πάντα επιτυχίες σε ένα καλύτερο κόσμο! Συγχαρητήρια επίσης σε όλους/ες τους μαθητές /τριές του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κατερίνα Κατσιούρα, ΠΕ08

Βραβείο «Γεννιόμαστε Μαζί-Υπάρχουμε Μαζί» Φωτεινή Εξ., Άννα Γ., Χριστίνα Κ., Ελευθερία Ρ.,  Ραφαέλα Κ. /Δ2

«Υπάρχουμε Μαζί», Βαγγέλης Μ., Ένιο Ρ., Σάββας Σ.-Ξ., Χάρης Τσ., Diyar R. /Ε2

«Υπάρχουμε Μαζί», Βιβή Ν., Μαρία Κ., Έρικα Μπ., Κατερίνα Μ., Μαριλένα Μ. /Ε1

«Υπάρχουμε Μαζί», Χρυσούλα Μ., Αθανασία Π., Στέλιος Β., Αλέξανδρος Π. /Δ2

«Είμαστε διαφορετικοί αλλά υπάρχουμε μαζί», Άννα Δ., Αθηνά Κ., Αλεξάνδρα Β. /Δ2

«Το Σχολείο της Ειρήνης», Θωμάς Μ., Βύρων Σ., Μιχαήλ Κ., Βαγγέλης Μπ., Νίκος Κ. /Δ1

«Υπάρχουμε Μαζί», Χάρης Φρ.,  Κωνσταντίνος Τσ., Αντώνης Κ., Χρήστος Κ., Λέρι Κ. /Ε2

«Συνυπάρχουμε Μαζί-Συναισθανόμαστε Μαζί», Μάνος Γ., Πυθαγόρας Κ., Ηρακλής Κ., Στέλιος Φρ., Ευθύμιος Κ./ Ε1

«Υπάρχουμε Μαζί Παντού», Μυρτώ Γ.,  Λένια Δ., Ζωή Κ., Αθηναΐς Κ.-Μ., Χριστίνα Στ. /Ε2

«Όλα τα παιδιά της γης υπάρχουμε μαζί», Δέσποινα Η., Ζήνα Π., Μαίρη Πρ., Ιζαμπέλλα Κ., Ντόνα-Μαρία Αλ./ Δ1

«Οι καρδιές μας μαζί χτυπάνε δυνατά», Βασιλική Βλ., Άννα Δ., Μαρκέλλα Τσ., Ηλιάνα Γκ./ Ε1

«Υπάρχουμε Μαζί»,  Αντώνης Τ., Μάριος Στ., Ανδρέας Δρ., Αλέξανδρος Τσ., Μιλτιάδης Μ./ Δ2

«Είμαστε διαφορετικοί… αλλά μας ενώνουν οι ανάγκες μας»,  Κλεάνθης Μπ., Αντουάν Ελ., Τζούλιο Κ., Φίλιππος Μπ., Νίκος Τσ./ Ε1

«Οδός Ειρήνης», Στεφανία Μ., Ευδοκία Μ.,  Άννα Λ., Ελένη Ν., Δανάη Βλ./ Ε2

«Όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρχουμε», Ιωακείμ Δ.,  Μιχάλης Ζ.,  Γιάννης Π./ Δ1

«Πριν και Μετά», Στέφανος Τ., Σωτήρης Τσ., Χάρης Τσ., Γιώργος Αρ., Νίκος Αργ./ Δ2

«Όλοι μαζί υπάρχουμε», Δήμητρα Μπ., Ελντίνα Λ., Κατερίνα Τσ., Φανή Π./Ε1

«Υπάρχουμε μαζί κάτω από τον ίδιο ουρανό»,  Ιωάννα Ασλ.,  Ειρήνη Π./ Ε2

«Togeth-AIR», Μάριος Π., Αλέξανδρος Γ., Γιάννης Αντ./ Δ1

«Όλοι μαζί ενωμένοι», Στέφανος Α., Αναστάσης Β., Παναγιώτης Τσ., Γιάννης Τσ./ Δ1

«Πόλεμος και Ειρήνη», Αιμίλιος Π., Αντώνης Στ., Πάνος Τσ./ Δ2

«Όλοι μαζί μπορούμε»,  Χριστίνα-Δέσποινα Κ., Μέλμπα Π., Βασιλική Σ., Συμώνη Στ, Μιλένα Δ./ Δ1

Δες το ειδώλιο αλλιώς - Διαγωνισμός Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

 

 

Πάνω από 1οο μαθητές και μαθήτριες του 88ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον διαγωνισμό για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Δες το ειδώλιο αλλιώς». Τα παιδιά προσέγγισαν με φαντασία το Κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ . Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές των μαθητών/τριών μας στο βίντεο που ακολουθεί.

Μέσα στα 365 έργα που επέλεξε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ανάμεσα σε 15.300 συμμετοχές είναι τρία έργα μαθητών/τριων του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα κοσμήσουν το ημερολόγιο του Μουσείου και θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Παιδικού Διαγωνισμού «Δες το Ειδώλιο Αλλιώς».

Την Παρασκευή 18 Μαϊου (Παγκόσμια ημέρα Μουσείων) θα εγκαινιαστεί στους χώρους του Μουσείου η έκθεση που θα φιλοξενήσει τόσο τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή έργων από παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης μικροί και μεγάλοι, καλούνται να πάρουν μέρος στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας που θα είναι αφιερωμένο στον διαγωνισμό ‘Δες το ειδώλιο αλλιώς’.

Τα έργα που διακρίθηκαν:

Χριστίνα Κ. – Ελευθερία Ρ. / Δ’ Τάξη

Μυρτώ Γ. / Ε’ Τάξη

Γιώργος Στ. / ΣΤ’ Τάξη

Αποτελέσματα 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες; με την ταινία "Γίνε η Γέφυρα της Ζωής" που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης του σχολείου μας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους. Μπορεί να μην καταφέραμε να αποσπάσουμε κάποια διάκριση στον διαγωνισμό αλλά κερδίσαμε τη χαρά της συμμετοχής και μια θέση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων! 

http://www.minedu.gov.gr/dimotiko-2/ekdiloseis-ma8ites-m-2/33242-01-03-18-gine-i-gefyra-tis-zois-tainia-kinoumenon-sxedion-mikroy-mikous-apo-to-88o-dimotiko-sxoleio-thessalonikis

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στον παρακάτω σύνδεσμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για το έργο τους!

Αποτελέσματα Διαγωνισμού