Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις

Δύο πρώτα Βραβεία σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, στις 19:00, στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος) διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα που διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Τομέας Νεότητάς του.

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό  ζωγραφικής "Ο πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια" με δύο ομαδικές συμμετοχές και στον διαγωνισμό κολάζ «Φυσικές Καταστροφές …. Ερυθρός Σταυρός…Όπου Υπάρχει Ανάγκη…Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» με μια ομαδική συμμετοχή και απέσπασε και στους δύο διαγωνισμούς το πρώτο βραβείο! Τα έργα δημιούργηθηκαν στο μάθημα των εικαστικών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κατερίνα Κατσιούρα, ΠΕ08.

Συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριές μας και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό Ζωγραφικής "Ο πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια", Ασημένια Μ., Νεφέλη Μ., ΣΤ' Τάξη

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό κολάζ «Φυσικές Καταστροφές …. Ερυθρός Σταυρός…Όπου Υπάρχει Ανάγκη…Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι», Κωνσταντίνος Β., Βασίλης Γ., Μίλτος Ζ., Δημήτρης Κ., Αλέξανδρος Κ., Γιάννης Κ., Δημήτρης Μ., Παναγιώτης Π., Φίλιππος Λ., Λούης Μ., Νικόλας Τρ., Κλέισι Τσ., Σάββας Χρ., Κυριάκος Ψ., ΣΤ¨ Τάξη

Και η τρίτη μας, επίσης εξαιρετική ομαδική συμμετοχή, Αναστασία Αβρ., Σταυρούλα Αβρ., Μελίνα Αν., Μαρία Απ., Ντένια Ασ., Ειρήνη Β., Εμμανουέλα Β., Βασιλική Β., Κωστής Γ., Θωμάς Δ., ΣΤ' Τάξη.

Στη μεγάλη μοναδική εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. με πανελλήνιο αντίκτυπο, στην οποία θα εορταστεί η συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης προσφοράς του Τομέα Νεότητας, θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτικό δρώμενο από εθελοντές Νεότητας με επίκεντρο την ιστορία του Ε.Ε.Σ. και την ανταλλαγή πληθυσμών, με τίτλο: “Από το χθες στο σήμερα», ενώ ο Αγγελιοφόρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Mike Vasileiadis, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Μακριά».

Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση παρακάτω

Πηγή: https://www.paron.gr/2024/06/11/o-ellinikos-erythros-stayros-diorganonei-teleti-aponomis-vraveion-se-mathites-poy-diakrithikan-stoys-panelladikoys-diagonismoys-toy-tomea-neotitas-toy/

Μαθητικός Διαγωνισμός 2023: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα»

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόφυγες διοργάνωσε τον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, καλώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν δημιουργικά το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν ζωγραφίζοντας σκίτσο, αφίσες ή κόμικ με κεντρικό μήνυμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα». Το σχολείο μας πήρε μέρος με ατομικές και ομαδικές δημιουργίες των μαθητών/τριών της ΣΤ' Τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την εικαστικό, κ. Κατερίνα Κατσιούρα.

"Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα! Αθλούμαστε όλοι μαζί!"

Παναγιώτης Κ., Ευφημία Γ., Δωροθέα-Νεφέλη Γ., Νεφέλη Μ.,ΣΤ2 

Οι μαθητές/τριες που δημιούργησαν την αφίσα αναφέρουν: «Ο αθλητισμός ενώνει. Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και στην πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση, που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Έτσι ζωγραφίσαμε διάφορους πρόσφυγες να συμμετέχουν σε αθλήματα. Σκανάραμε τις φιγούρες μας και με τη βοήθεια προγράμματος επεξεργασίας εικόνας τις τοποθετήσαμε στους ολυμπιακούς κύκλους, θέλοντας να δείξουμε ότι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να φύγουν βίαια από τον τόπο τους μπορούν να βρουν έναν σκοπό ζωής μέσω του αθλητισμού.»

"Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα"

Μελίνα Αν., Διονυσία Ασ., Ειρήνη Β., Βασιλική Β., Αναστασία Αβρ., Σταυρούλα Αβρ., Μαρία Απ., Εμμανουέλα Β., ΣΤ1

Οι μαθητές/τριες που δημιούργησαν την αφίσα αναφέρουν: «Η ιδέα που είχαμε ήταν απλή. Στην ουσία γράψαμε με διπλά γράμματα τον τίτλο του διαγωνισμού και μετατρέψαμε μερικά γράμματα σε πρόσφυγες που συμμετέχουν σε αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως οι πρόσφυγες, ακόμα και αν είναι τραυματισμένοι, μέσω του αθλητισμού γίνονται πιο δυνατοί. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και όλοι ανήκουμε κάπου. Μέσα από τον αθλητισμό οι πρόσφυγες μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κερδίσουν τη ζωή. Σκεφτήκαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες και πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους. Πολλοί πρόσφυγες γίνονται πρωταθλητές, παρά τα τραύματά τους, σωματικά ή ψυχικά. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι πρωταθλητές στη ζωή! Η αφίσα μας είναι ζωγραφισμένη με ξυλομπογιές και την επεξεργαστήκαμε στον υπολογιστή προσθέτοντας χρώμα στο φόντο, στο εσωτερικό των γραμμάτων, καθώς και το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων.»

 

"Οι Νικητές της Ζωής"

Ασημένια Μ., Ευθυμία Π., Άννα Μ. Φωτεινή Κ.

 Οι μαθήτριες που δημιούργησαν την αφίσα αναφέρουν: «Ζωγραφίσαμε πρόσφυγες, με κινητικά προβλήματα ή όχι, πάνω σε βάθρο, αγκαλιασμένους και νικητές. Επεξεργαστήκαμε τη ζωγραφιά μας στον υπολογιστή και προσθέσαμε τους ολυμπιακούς κύκλους, βάζοντας στο κέντρο το λογότυπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Προσθέσαμε στο τέλος τον τίτλο του διαγωνισμού. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι είμαστε νικητές της ζωής και ότι ο αθλητισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.»

 "Οι κύκλοι που μας ενώνουν!"

Αποστολία Ζ., Νεφέλη Γκ., Νεφέλη Τσ., ΣΤ2 

Οι μαθήτριες που δημιούργησαν την ζωγραφιά αναφέρουν: «Οι ολυμπιακοί κύκλοι είναι ενωμένοι και συμβολίζουν τη συνεργασία των λαών των πέντε ηπείρων και την αλληλεξάρτησή τους. Έτσι και εμείς σκεφτήκαμε να ζωγραφίσουμε μέσα στους κύκλους πρόσφυγες θέλοντας να δείξουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό όλοι οι λαοί ενώνονται και προάγονται οι αξίες της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού. Ο αθλητισμός ενώνει και ο προσφυγικός κόσμος μπορεί να βρει στην αγκαλιά του τη χαρά, την ικανοποίηση και την αναγνώριση που του αξίζει.»

 "Χέρια που ενώνουν!"

 Μαρία Χρ., Βασίλης Τσ., Κατερίνα Χ., ΣΤ3

Οι μαθητές/τριες που δημιούργησαν την ζωγραφιά αναφέρουν: Εμπνευστήκαμε τη ζωγραφιά μας από μια αφίσα που έδειχνε να φτάνουν στην ξηρά πρόσφυγες με βάρκα και ένα μεγάλο χέρι να τους διώχνει. Θέλαμε να αντιστρέψουμε αυτήν την αρνητική εικόνα και με αφορμή τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να ενώνει τους ανθρώπους σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τους ολυμπιακούς κύκλους από χέρια, αλλάζοντας το χέρι που διώχνει σε πέντε χέρια που δείχνουν “OK”.  Τα χέρια τα χρωματίσαμε με τα χρώματα των Ολυμπιακών κύκλων και θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι πρόσφυγες που καταφτάνουν στις χώρες μας μπορούν να βρουν καταφύγιο στον αθλητισμό.»

"ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!"

Άννα Μ., Δήμητρα Ν., Σταυρούλα Φ., Γαριφαλιά Χ., ΣΤ3 

Οι μαθήτριες που δημιούργησαν την αφίσα αναφέρουν: «Η αφίσα μας είναι προϊόν μικτής τεχνικής. Εκτυπώσαμε τους ολυμπιακούς κύκλους και με την τεχνική του κολάζ τοποθετήσαμε μέσα τους πρόσωπα προσφύγων. Μετά ζωγραφίσαμε έναν πρόσφυγα, με κομμένο μέλος, να κρατάει μια σημαία και ένα κύπελλο. Στον υπολογιστή συνθέσαμε την αφίσα μας, τοποθετώντας το κολάζ με τους κύκλους μέσα στη σημαία. Μέσα στο κύπελλο τοποθετήσαμε το σήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και για φόντο χρησιμοποιήσαμε ένα φίλτρο που δημιουργεί ουρανό, μιας και όλοι μας είμαστε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Το κύπελλο συμβολίζει ότι καθένας μας, και οι πρόσφυγες, μπορεί να είναι νικητής στη ζωή. Το σύνθημά μας, εμπνευσμένο από το θέμα του διαγωνισμού: ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!»

 "Είμαστε φίλοι!", Μαρία Μπ., ΣΤ3 

Η μαθήτρια που ζωγράφισε το μονοσέλιδο κόμικς αναφέρει: «Θέλω η  ιδέα μου να κάνει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτοί που είναι από άλλη χώρα είναι κατώτεροι δεν ισχύει. Θέλω να καταλάβουν ότι όλοι έχουν ίδια δικαιώματα. Επίσης με τη ζωγραφιά μου θέλω να δείξω ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και ότι μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται νέες γνωριμίες, που οδηγούν σε φιλίες. Τέλος απεικονίζω δύο συμπαίχτες μιας ομάδας να γίνονται φίλοι με αφορμή μια τυχαία συζήτηση στα αποδυτήρια.»

 "Ενωμένοι μες στο χρώμα!", Σοφία Τσ., ΣΤ3

Η μαθήτρια που δημιούργησε τη ζωγραφιά αναφέρει: «Με τη ζωγραφιά μου θέλω να δείξω την πολυμορφία και την πολυχρωμία που υπάρχει στη ζωή μας. Έχω ζωγραφίσει μέσα πρόσφυγες και χέρια που τους προσεγγίζουν. Έγραψα συνθήματα και ότι ο αθλητισμός μας ενώνει. Όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα.» 

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθεια και συμμετοχή τους!

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.unhcr.org/gr/student-contest-23

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους και ανακύκλωσαν χιλιάδες πλαστικές και γυάλινες συσκευασιές! Μπράβο τους! Ευχόμαστε αυτός ο διαγωνισμός να είναι η αφορμή για να συνεχίσουν τη δράση της ανακύκλωσης με θέρμη!

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και τα αποτελέσματά του μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχολικό Έτος 2022-23

--------------------------------------------------------------------------

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2023 "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"

Για άλλη μια χρονιά σχεδόν το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου μας έλαβε μέρος στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Φέτος το θέμα ήταν "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο"

Ο Άνθρωπος μέσα από την ιστορία της τέχνης, τις διαφορετικές εποχές, την καθημερινότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη.  Ο Άνθρωπος σήμερα. Ο Άνθρωπος στο μέλλον.

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη» του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Στον φετινό Παιδικό Διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν 19,500 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους!

Ανακοίνωση εγκαινίων έκθεσης έργων Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου"

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου" με δύο έργα των μαθητριών της ΣΤ' Τάξης,  Αλεξάνδρας Δ. και Ουρανίας Κ. Το έργο της Αλεξάνδρας επιλέχθηκε να εκτεθεί στην έκθεση που θα λάβει μέρος στην Μυτιλήνη από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2023. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Το έργο της Αλεξάνδρας Δ. 

Το έργο της Ουρανίας Κ.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου παιχνιδιού

Τη φετινή χρονιά μαθητές και μαθήτριες των ολοημέρων τμημάτων της Δ', Ε΄και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι "Παί-Ζωντας (σ)το Μετρό", με το οποίο και συμμετείχαν στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το παιχνίδι έχει τη δομή ενός κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Η εμπειρία που επιδιώκεται να αποκομίσει κάθε παίκτης είναι να γνωρίσει την πρώτη γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον και να «ταξιδέψει» με αυτήν παίζοντας.

Ταυτόχρονα μέσα από την εύρεση και παραγωγή των ερωτήσεων και φυσικά την εμπειρία του παιξίματος σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας και πως θα μπορούμε να κινηθούμε σε αυτήν με το νέο μέσο στο μέλλον.

Η εκονογράφηση των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος έγινε από τα παιδιά.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κατσιούρα Κατερίνα-ΠΕ08, Γιαζάση Ελισάβετ-ΠΕ06

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθειά τους! 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!