Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις

Δύο Πρώτα Βραβεία σε διαγωνισμούς του Τμήματος Ενότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, στις 19:00, στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος) διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα που διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Τομέας Νεότητάς του.

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό  ζωγραφικής "Ο πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια" με δύο ομαδικές συμμετοχές και στον διαγωνισμό κολάζ «Φυσικές Καταστροφές …. Ερυθρός Σταυρός…Όπου Υπάρχει Ανάγκη…Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» με μια ομαδική συμμετοχή και απέσπασε και στους δύο διαγωνισμούς το πρώτο βραβείο!

Συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριές μας και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό Ζωγραφικής "Ο πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια", Ασημένια Μ., Νεφέλη Μ., ΣΤ' Τάξη

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό κολάζ «Φυσικές Καταστροφές …. Ερυθρός Σταυρός…Όπου Υπάρχει Ανάγκη…Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι», Κωνσταντίνος Β., Βασίλης Γ., Μίλτος Ζ., Δημήτρης Κ., Αλέξανδρος Κ., Γιάννης Κ., Δημήτρης Μ., Παναγιώτης Π., Φίλιππος Λ., Λούης Μ., Νικόλας Τρ., Κλέισι Τσ., Σάββας Χρ., Κυριάκος Ψ., ΣΤ¨ Τάξη

Και η τρίτη μας, επίσης εξαιρετική ομαδική συμμετοχή, Αναστασία Αβρ., Σταυρούλα Αβρ., Μελίνα Αν., Μαρία Απ., Ντένια Ασ., Ειρήνη Β., Εμμανουέλα Β., Βασιλική Β., Κωστής Γ., Θωμάς Δ., ΣΤ' Τάξη.

Στη μεγάλη μοναδική εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. με πανελλήνιο αντίκτυπο, στην οποία θα εορταστεί η συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης προσφοράς του Τομέα Νεότητας, θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτικό δρώμενο από εθελοντές Νεότητας με επίκεντρο την ιστορία του Ε.Ε.Σ. και την ανταλλαγή πληθυσμών, με τίτλο: “Από το χθες στο σήμερα», ενώ ο Αγγελιοφόρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Mike Vasileiadis, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Μακριά».

 

Πηγή: https://www.paron.gr/2024/06/11/o-ellinikos-erythros-stayros-diorganonei-teleti-aponomis-vraveion-se-mathites-poy-diakrithikan-stoys-panelladikoys-diagonismoys-toy-tomea-neotitas-toy/

Μαθητικός Διαγωνισμός 2023: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα»

Ο 27ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν δημιουργικά το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν ζωγραφίζοντας σκίτσο, αφίσες ή κόμικ με κεντρικό μήνυμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://www.unhcr.org/gr/wp-content/uploads/sites/10/2024/01/%CE%A3%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-upd.pdf

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους και ανακύκλωσαν χιλιάδες πλαστικές και γυάλινες συσκευασιές! Μπράβο τους! Ευχόμαστε αυτός ο διαγωνισμός να είναι η αφορμή για να συνεχίσουν τη δράση της ανακύκλωσης με θέρμη!

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και τα αποτελέσματά του μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχολικό Έτος 2022-23

--------------------------------------------------------------------------

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2023 "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"

Για άλλη μια χρονιά σχεδόν το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου μας έλαβε μέρος στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Φέτος το θέμα ήταν "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο"

Ο Άνθρωπος μέσα από την ιστορία της τέχνης, τις διαφορετικές εποχές, την καθημερινότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη.  Ο Άνθρωπος σήμερα. Ο Άνθρωπος στο μέλλον.

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη» του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Στον φετινό Παιδικό Διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν 19,500 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους!

Ανακοίνωση εγκαινίων έκθεσης έργων Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου"

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου" με δύο έργα των μαθητριών της ΣΤ' Τάξης,  Αλεξάνδρας Δ. και Ουρανίας Κ. Το έργο της Αλεξάνδρας επιλέχθηκε να εκτεθεί στην έκθεση που θα λάβει μέρος στην Μυτιλήνη από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2023. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Το έργο της Αλεξάνδρας Δ. 

Το έργο της Ουρανίας Κ.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου παιχνιδιού

Τη φετινή χρονιά μαθητές και μαθήτριες των ολοημέρων τμημάτων της Δ', Ε΄και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι "Παί-Ζωντας (σ)το Μετρό", με το οποίο και συμμετείχαν στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το παιχνίδι έχει τη δομή ενός κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Η εμπειρία που επιδιώκεται να αποκομίσει κάθε παίκτης είναι να γνωρίσει την πρώτη γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον και να «ταξιδέψει» με αυτήν παίζοντας.

Ταυτόχρονα μέσα από την εύρεση και παραγωγή των ερωτήσεων και φυσικά την εμπειρία του παιξίματος σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας και πως θα μπορούμε να κινηθούμε σε αυτήν με το νέο μέσο στο μέλλον.

Η εκονογράφηση των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος έγινε από τα παιδιά.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κατσιούρα Κατερίνα-ΠΕ08, Γιαζάση Ελισάβετ-ΠΕ06

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθειά τους! 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!