Φυσική αγωγή

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής κάλεσε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Η φετινή ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε η 29η Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η μαθητική μας κοινότητα μεταφέρθηκε στα γειτονικά μας γηπεδάκια του Γαλαξία και κάθε τάξη πήρε μέρος σε παιχνίδια ομαδικά εκ περιτροπής.

 

Αθλητικές Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 η αυλή του σχολείου μας γέμισε από παιδικά χαμόγελα μέσα από αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν όλα τα τμήματα του σχολείου. Φυσικά οι εμψυχώτριες για όλα τα παιχνίδια ήταν οι γυμνάστριές μας, Στέλλα Οικονομίδου και Ρόη Χατζηβασιλείου.

4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Στα πλαίσια αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν αθλητικό κέντρο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές (βόλεϋ-μπάσκετ-ποδόσφαιρο).

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά με συντονίστριες τις γυμνάστριες του σχολείου κ. Στέλλα Οικονομίδου και κ. Ρόη Χατζηβασιλείου επιδόθηκαν σε αθλήματα και κινητικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα:

Η Α' Τάξη (Α1 και Α2) το παιχνίδι "Μπαλόνια στον Αέρα"

Η Β' Τάξη (Β1 και Β2) το παιχνίδι "Περπατώ, πετάω μπάλα, παλαμάκι"

Η Γ' Τάξη (Γ1 και Γ2) το παιχνίδι "Πέντε πάσες-αλλαγή"

Η Δ' Τάξη (Δ1 και Δ2) το παιχνίδι "Πάσα-πάσα στη σειρά"

Η Ε' Τάξη (Ε1 και Ε2) το παιχνίδι "Πέντε πάσες, δάχτυλα/μανσέτα, αλλαγή"

Η ΣΤ' Τάξη (ΣΤ1 και ΣΤ2) το παιχνίδι "Τρέχω, πηδώ, σταματώ, πέντε πάσες βόλεϋ"