Περιβαλλοντικά

«Aποτελέσματα Διαγωνισμού Εύστοχου Περιβαλλοντικού Μηνύματος -Βράβευση συμμετεχόντων και απονομή αναμνηστικών δώρων »

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Εύστοχου Περιβαλλοντικού Μηνύματος» στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Το ταξίδι των σκουπιδιών»   . Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ανατολική Α.Ε. και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  (ΕΕΑΑ). Θέμα του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τη μείωση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και η ανάδειξη μαθητικών έργων που μεταφέρουν εύστοχα  το μήνυμα της καθιέρωσης της τσάντας πολλαπλών χρήσεων.

Οι συμμετοχές των σχολείων ξεχώρισαν για την ποικιλομορφία και την πρωτοτυπία του περιεχομένου τους. Η βράβευση των έργων που διακρίθηκαν πραγματοποιήθηκε στις 2.00 μμ στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 5 Ιουνίου (Ημέρα Περιβάλλοντος).

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής και δώρα (πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων με τυπωμένα τα μηνύματα των μαθητών) σε όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Η Περιβαλλοντική ομάδα «Οι Πράκτορες του Πλανήτη» του Γ1 τμήματος του σχολείου μας συμμετείχε με έξι έργα μαθητών μας, δυο εκ των οποίων βραβεύτηκαν για την εικαστική απόδοση περιβαλλοντικού μηνύματος. Συγχαρητήρια στη Μαρία Ζ. και στον Μιχαήλ-Άγγελο Β. αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Το σχέδιο της Μαρίας τυπώθηκε στις τσάντες που δόθηκαν στα νηπιαγωγεία και του Μιχαήλ-Άγγέλου σε αυτές που δόθηκαν στα δημοτικά. Ευχαριστούμε πολύ!

Οι συμμετοχές του σχολείου μας:

 

 

 

 

 

 

Πίνακας Συμμετεχόντων Διαγωνισμού

Γραμματικοπούλου Σοφία,          Τζήκα Σοφία 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου
Δρούγκας Αργύρης 6ο Δ.Σχ.Καλαμαριάς
Καραπά Χριστίνα,Τζιάλα Βασιλική 7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
Κατσιούρα Αικατερίνη 88ο Δ.Σχ.Θεσσαλονίκη
Μιχαηλίδου Σωτηρία 1ο Δ.Σχ.Ραιδεστού
Μπανάκη Σοφία 3ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος
Μπασιούρη Λαμπρινή 44ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
Σεκερτζή Αικατερίνη Τσιτσάνη Στυλιανή    Αποστολίδου Ασπασία 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
Σιατούφης Ιωάννης 80ο Δ.Σχ.Θεσσαλονίκης
Σώνη Ευθυμία, Σκαρπάρη Ηρακλεία, Πατουκά Ελένη 7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
Τεκελίδου Μαρία,Μοσχοχωρήτη Μαρία 18ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς
Τσιλβελή Ζωή 61ο Δ.Σχ.Θεσσαλονίκης
Ταξίδου Δωροθέα 3ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος

Το σχολείο μας στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι Περιβαλλοντικές ομάδες της Γ’ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν με κατασκευές από επαναχρησιμοποιημένα υλικά στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου 2018.

Ανοιξιάτικες και πασχαλινές δημιουργίες από την περιβαλλοντική μας ομάδα!

Οι μαθητές/τριες της περιβαλλοντικής ομάδας «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη» της Γ' τάξης του σχολείου μας επιστράτευσαν μεράκι και φαντασία και με περιβαλλοντική συνείδηση δημιούργησαν κατασκευές από χρησιμοποιημένα πλαστικά, περιοδικά και εφημερίδες καθώς και από χάρτινα ρολά.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μέλος των Πρακτόρων του Πλανήτη επισκέφτηκε τα δύο τμήματα της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οι πράκτορες του υγιούς πλανήτη" (Γ1)  και  "Τρώω τοπικά, σκέφτομαι παγκόσμια" (Γ2). Η Πράκτορας Σοφία μίλησε στα παιδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από την ανθρώπινη δραστηριότητα και μαζί έψαξαν να βρουν λύσεις ώστε να μειώσει ο καθένας μας το οικολογικό του αποτύπωμα. Οι μαθητές/τριες με ενθουσιασμό δέχτηκαν να αναλάβουν οι ίδιοι/ες  αποστολές σωτηρίας του πλανήτη μας και έτσι παρέλαβαν τις ταυτότητές τους ως "μικροί πράκτορες"! Επόμενο βήμα η παραλαβή του υλικού από την περιβαλλοντική οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη και η ανάληψη της πρώτης μας αποστολής!

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την Περιβαλλοντική ομάδα «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη»

Η Περιβαλλοντική ομάδα «Πράκτορες του Υγιούς Πλανήτη» του Γ1 τμήματος του σχολείου μας δημιούργησε χριστουγεννιάτικες κατασκευές επαναχρησιμοποιώντας «άχρηστα» υλικά…

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Κωνσταντίνος Πλατής (ΠΕ70), Ελισάβετ Γιαζάση (ΠΕ06).

Περιοδικό "Το Σημείο"

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού μας παρουσιάζει τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του 88ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο 3ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έχει αφιέρωμα στην Trash Art