ΣΤ' Τάξη

Η Έκτη Τάξη στη Βουλή των Ελλήνων

Για άλλη μια χρονιά η έκτη τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε την Αθήνα, στα πλαίσια των επισκέψεων σχολείων στη Βουλή.

Ο καιρός ήταν συμμαχός μας, μιας και η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο. Περάσαμε υπέροχα!

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Βράνας Κωνσταντίνος, Κοκκίνου Δέσποινα, Ντουφεξιάδη Πελίνα.

Στην Ακρόπολη

Στο Μουσείο Ακρόπολης

Στη Βουλή

Αττικό Πάρκο

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Ζάππειο

Στην Πλάκα

 

 

"Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών" από τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης

Μια ακόμη σχολική χρονιά πέρασε και τη λήξη της γιόρτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, εκπαιδευτικοί και γονείς την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης παρουσίασαν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη, «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών». Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με μουσική, φαντασία και χιούμορ, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Έπειτα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα παιδιά μίλησαν, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, αποχαιρετίστηκαν, τραγούδησαν και μοιράστηκαν τις σκέψεις και συναισθήματά τους για τη ζωή που πέρασαν μαζί επί έξι ή και περισσότερα χρόνια.

Με τη σειρά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποχαιρέτησε τους μαθητές, προσφέροντας αναμνηστικά αποφοίτησης και πολλές ευχές για καλή πρόοδο.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις θερμότερες ευχές της διευθύντριας του σχολείου μας, κας Βλάχου και των δασκάλων για το επόμενο μεγάλο βήμα των μαθητών στο Γυμνάσιο.

Τότε όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση ότι: «Θα βρεθούμε ξανά»!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την αποχαιρετιστήρια γιορτή.

                                                 Στιγμές από τα παρασκήνια...

 

 

Όλοι ίσοι - Όλοι Διαφορετικοί!

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Όλοι ίσοι, μα όλοι διαφορετικοί σε έναν αέναο χορό", καθώς και της ενότητας 

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ

Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα

Τίτλος: «Όλοι ίσοι - Όλοι διαφορετικοί», των εργαστηριών δεξιοτήτων,

οι μαθητές/τριες της ΣΤ' Τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν

το παρακάτω βίντεο, με φιγούρες εμπνευσμένες από το έργο του Keith Haring.

 

Οι φιγούρες τους, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονεών και Κηδεμόνων, αποτυπώθηκαν σε T-shirt ως ενθύμιο για την αποφοίτηση των παιδιών.

 

Δράση δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Στις 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/τριες της ΣΤ ΄Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην δράση «creative reuse of old clothes» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων, σε συνεργασια με την EAST-WEST GREECE.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) 19-27/11/22, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή καμπάνια, για τη μείωση των αποβλήτων. Το θέμα για το 2022 είναι τα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα». 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε ενεργά το «παρών» στην προσπάθεια του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την EastWestGreece με ένα πλούσιο τριήμερο (25-27/11) δράσεων αφιερωμένων  στα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα / Η Θεσσαλονίκη ανοίγει το δρόμο», στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές , με τη βοήθεια έμπειρων εικαστικών, δημιούργησαν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά (υφάσματα), έλαβαν ενημερωτικό υλικό, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο.