Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις

Μαθητικός Διαγωνισμός 2023: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα»

Ο 27ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν δημιουργικά το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν ζωγραφίζοντας σκίτσο, αφίσες ή κόμικ με κεντρικό μήνυμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://www.unhcr.org/gr/wp-content/uploads/sites/10/2024/01/%CE%A3%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-upd.pdf

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους και ανακύκλωσαν χιλιάδες πλαστικές και γυάλινες συσκευασιές! Μπράβο τους! Ευχόμαστε αυτός ο διαγωνισμός να είναι η αφορμή για να συνεχίσουν τη δράση της ανακύκλωσης με θέρμη!

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και τα αποτελέσματά του μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχολικό Έτος 2022-23

--------------------------------------------------------------------------

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2023 "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"

Για άλλη μια χρονιά σχεδόν το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου μας έλαβε μέρος στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Φέτος το θέμα ήταν "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο"

Ο Άνθρωπος μέσα από την ιστορία της τέχνης, τις διαφορετικές εποχές, την καθημερινότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη.  Ο Άνθρωπος σήμερα. Ο Άνθρωπος στο μέλλον.

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη» του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Στον φετινό Παιδικό Διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν 19,500 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους!

Ανακοίνωση εγκαινίων έκθεσης έργων Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου"

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο "Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου" με δύο έργα των μαθητριών της ΣΤ' Τάξης,  Αλεξάνδρας Δ. και Ουρανίας Κ. Το έργο της Αλεξάνδρας επιλέχθηκε να εκτεθεί στην έκθεση που θα λάβει μέρος στην Μυτιλήνη από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2023. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Το έργο της Αλεξάνδρας Δ. 

Το έργο της Ουρανίας Κ.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου παιχνιδιού

Τη φετινή χρονιά μαθητές και μαθήτριες των ολοημέρων τμημάτων της Δ', Ε΄και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι "Παί-Ζωντας (σ)το Μετρό", με το οποίο και συμμετείχαν στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το παιχνίδι έχει τη δομή ενός κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Η εμπειρία που επιδιώκεται να αποκομίσει κάθε παίκτης είναι να γνωρίσει την πρώτη γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον και να «ταξιδέψει» με αυτήν παίζοντας.

Ταυτόχρονα μέσα από την εύρεση και παραγωγή των ερωτήσεων και φυσικά την εμπειρία του παιξίματος σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας και πως θα μπορούμε να κινηθούμε σε αυτήν με το νέο μέσο στο μέλλον.

Η εκονογράφηση των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος έγινε από τα παιδιά.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κατσιούρα Κατερίνα-ΠΕ08, Γιαζάση Ελισάβετ-ΠΕ06

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθειά τους! 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

 

Β' Βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής "ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ" με θέμα "Μια ωραία πεταλούδα"

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής "ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ" με θέμα "Μια ωραία πεταλούδα", με τέσσερα έργα μαθητών/τριών μας της Ε' και ΣΤ΄Τάξης. Ανάμεσα σε 2.136 συμμετοχές από 138 σχολεία της χώρας, είχαμε την χαρά και την τιμή η μαθήτριά μας Αλεξάνδρα Δ. από την Ε' Τάξη να λάβει το δεύτερο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα Ε'-ΣΤ' Δημοτικού. Η Αλεξάνδρα παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2022 στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, και έλαβε το βραβείο της από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ.Ν. Γιατρομανωλάκη.

Θερμά συγχαρητήριο Αλεξάνδρα για την επιτυχία σου και μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Μπορείτε να δείτε σχετική ανάρτηση για την τελετή βράβευσης εδώ.

Το έργο της Αλεξάνδρας

Στιγμές από την τελετή βράβευσης

Οι συμμετοχές του σχολείου μας Κέλλυ Κ. Ε' Τάξη

Άγγελος Τσ. ΣΤ΄τάξηΣτεφανία Μ. ΣΤ΄τάξη