9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας Ν. Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, τον Δήμο Δράμας και άλλους φορείς πραγματοποιούν το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας στις 4,5 και 6 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις που αφορούν το θέμα της σχολικής βίας, μέσα από το θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι του κάθε σχολείου, την ψηφιακή μοντελοποίηση και τη γραφική απεικόνιση μαθητικών συμπεριφορών, την προβολή ταινιών, την κριτική ανάλυση, την ανατροφοδότηση  και τον αναστοχασμό. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στο φεστιβάλ μέσω αποστολής υλικού από σχετικές δράσεις που υλοποιήθηκαν σε προηγούμενα σχολικά έτη

Επίσης  θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά βιωματικές δράσεις και εικαστικά δρώμενα, αφιερωμένα στην εξάλειψη της σχολικής βίας και την ανάδειξη της δύναμης της φιλίας και του αλληλοσεβασμού. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Από άκρη σε άκρη λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στιε 18:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε, επίσης, στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=share

Εισηγήρρια: Κυπριτσή Ειρήνη, Ψυχολόγος, MSc, PhD Δημοκρίτειου Παμεπιστημίου Θράκης