Δράση δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Στις 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/τριες της ΣΤ ΄Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην δράση «creative reuse of old clothes» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων, σε συνεργασια με την EAST-WEST GREECE.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) 19-27/11/22, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή καμπάνια, για τη μείωση των αποβλήτων. Το θέμα για το 2022 είναι τα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα». 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε ενεργά το «παρών» στην προσπάθεια του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την EastWestGreece με ένα πλούσιο τριήμερο (25-27/11) δράσεων αφιερωμένων  στα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα / Η Θεσσαλονίκη ανοίγει το δρόμο», στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές , με τη βοήθεια έμπειρων εικαστικών, δημιούργησαν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά (υφάσματα), έλαβαν ενημερωτικό υλικό, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο.