Επίσκεψη στο σχολείο Comenious-Grundschule Buchloe της Βαυαρίας

Το πρόγραμμα "Europe is calling- Together we are back in time",που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ "Συμπράξεις σχολικών ανταλλαγών ΚΑ229 τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21, πήρε παράταση λόγω της πανδημίας για το σχολικό έτος 2021-22 και έκλεισε τον κύκλο του με τον καλύτερο τρόπο... την δια ζώσης επίσκεψη τριών εκπαιδευτικών και δύο μαθητών του σχολείου μας στο Buchloe της Βαυαρίας, όπου μας ανοιξε την πόρτα του το  Comenious-Grundschule Buchloe. Μαζί μας συνάδελφοι και παιδιά από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Γαλλίας, Πολωνίας, Αγγλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

 Επίσκεψη στο σχολείο Comenious-Grundschule Buchloe της Βαυαρίας, 21-28 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτικοί: Βλάχου Βασιλική (Διευθύντρια), Δαραμήλα Σμαρώ, Κατσιούρα Αικατερίνη

Μαθητές: Κούκος Χρήστος (Ε΄ Τάξη), Χατζηπαύλου Μιχαήλ (ΣΤ' Τάξη)

https://www.comenius-gs-buchloe.de/

Πρώτη μέρα στο Γερμανικό σχολείο - Υποδοχή και Ξενάγηση

Μας καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου και ο Δήμαρχος της πόλης.

 

Το απόγευμα επισκεφτήκαμε το "Mittelschule Buchloe", όπου παρακολουθήσαμε μάθημα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και φυσικά γευτήκαμε τα αποτελέσματα!

Δεύτερη μέρα 

Συναντηθήκαμε στο σχολείο και επιβιβαστήκαμε σε λεωφορεία για να επισκεφτούμε το κάστρο και το πάρκο του Linderhof.

 

Συνεχίσαμε για το Fussen και επισκεφτήκαμε το Forest Adventure Center "Ziegelwies", όπου περπατήσαμε μέσα στη φύση και κάναμε πικ-νικ.

Τρίτη μέρα στο σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δίδαξαν σε ένα τμήμα της  Α΄ τάξης του γερμανικού σχολείου και οι μαθητές μας παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήμα της Δ΄Τάξης.

Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης αφού πήραν στα χέρια τους ένα έντυπο με το ελληνικό αλφάβητο και παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο, ζωγράφισαν μια σύνθεση με τα γράμματα της αλφαβήτα.

Μετά το τέλος των μαθημάτων "ταξιδέψαμε στη μηχανή του χρόνου" και συναντήσαμε τον Λουδοβίκο Β', βασιλιά της Βαυαρίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εκπαιδευτικοί όλων των ομάδων ξεναγήθηκαν στην πόλη του Μονάχου.

Τέταρτη μέρα

Συναντηθήκαμε και πάλι στο σχολείο και με λεωφορεία μεταφερθήκαμε στο Swabian Farm Museum Illerbeuren, όπου επισκεφτήκαμε τους χώρους του ανοικτού μουσείου, παίξαμε και κάναμε πικ νικ.

Πέμπτη μέρα.... τελευταία μέρα δραστηριότητων...

Ταξιδέψαμε με τρένο στο Kaufbeuren, περιηγηθήκαμε στην πόλη και παρακολουθήσαμε εργαστήριο χαρακτικής σε ένα κέντρο τέχνης. 

Κυριακή, ημέρα επιστροφής... γεμάτες οι βαλίτσες με εμπειρίες!