Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων KA101

                                                                                                                 

Την φετινή σχολική χρονιά 2019-2020  το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων KA101 με το σχέδιο «Broadening our Horizons in the 21st Century» με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διεθνοποίηση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Η συγκεκριμένη δράση του ERASMUS+, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων από εμπειρογνώμονες, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και τη δημιουργία δυναμικών περιβαλλόντων μάθησης, ικανών να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των μαθητών/τριών μας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Συμμετέχουν συνολικά έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου οι οποίοι θα επιμορφωθούν

1) στην διαχείριση της διαφορετικότητας στην τάξη, συμπεριλαμβανομένης της πολιτισμικής ετερότητας και της συμπερίληψης μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το σεμινάριο έχει τίτλο “Developing Inclusive Educational Environments”.

2) στην αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καλύτερη ανταπόκριση του σχολείου στη νέα πραγματικότητα της ψηφιακής αλλαγής. Τοσεμινάριοέχειτίτλο“Digital and Social Media Competencies @ School”.