Το 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

 

Το 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης συμμετείχε ενεργά στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κοινού Τοπικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. Η περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης «Πριν σκεφτείς να μας πετάξεις...σκέψου πώς θα μας αλλάξεις! Κάνοντας τα «άχρηστα»...όμορφα!» παρουσίασε το σύνολο των εργασιών της σε δικό της χώρο. Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο για κάθε σχολείο εκτέθηκαν οι ιστορίες δημιουργικής γραφής που προέκυψαν από σχετικές δραστηριότητες του Δικτύου «Το ταξίδι των σκουπιδιών».

Στις 12 Μαΐου 2017 η ομάδα μας επισκέφτηκε το φεστιβάλ και παρευρέθηκε στην παρουσίαση εργασιών και δρώμενων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο Δίκτυο. Στα πλαίσια της παρουσίασης μαθήτριες της ομάδας μας διάβασαν τις ιστορίες που είχαν γράψει. Την ίδια μέρα έγινε και η βράβευση των ιστοριών της δημιουργικής γραφής και είναι ιδιαίτερη τιμή μας που η μαθήτρια του ΣΤ1 Νώνη και η μαθήτρια του ΣΤ2 Αλεξάνδρα Γκ. διακρίθηκαν για τις ιστορίες τους κερδίζοντας έτσι για το σχολείο μας στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων έναν βιντεοπροβολέα, ευγενική χορηγία  της Ελληνικής Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ευχαριστούμε! Δόθηκαν επίσης αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής συνολικά σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Να συγχαρούμε τα κορίτσια και όλη μας την ομάδα για την εξαιρετική της παρουσία στο Φεστιβάλ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κατσιούρα (ΠΕ08), Βράνας Κώστας (ΠΕ70), Χρήστος Κοτίνης  (ΠΕ70).

http://dipe-a.thess.sch.gr/dipea/index.php/33-2015-09-15-06-19-42/2856-3-3