Συμμετοχή και τιμητική διάκριση του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στον πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό « Ένα μήλο την ημέρα...: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»

Ο διαγωνισμός που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς διεξήχθη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/1517/131501/Δ1 9.8.2016) όπως και την στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016). Παράλληλα με νέο έγγραφο (Φ.14/1617/155756/Δ1 23.09.2016) χορηγήθηκε και η Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον Διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είχε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορούσε ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ. Οι μαθήτριες/ές κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα...: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!». Οι μαθητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.  Η δεύτερη ενότητα αφορούσε σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή. Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ένα μήνυμα τύπου sms, ή email, ή εικονίδια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα...: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Οι μαθητές/τριες μπορούσαν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Το 88 Δημοτικό σχολείο έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με ομαδικές αλλά και ατομικές εργασίες των μαθητών/τριών των Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων. Με ιδιαίτερη χαρά μας γνωστοποιήθηκε με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ότι η ομαδική εργασία της Ε Τάξης έλαβε τιμητική διάκριση.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Η επίσημη βράβευση και οι διακρίσεις θα λάβουν χώρα στις 07 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα Υγείας, σε ειδική εκδήλωση σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας. Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκείνης της ημέρας θα βγει νέα ανακοίνωση μέχρι 28 Μαρτίου.

Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους μαθητές/τριες του σχολείου μας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Ακολουθούν οι ομαδικές εργασίες των πέντε τάξεων.

Το βίντεο της Ε' Τάξης 

Το βίντεο της Β' Τάξης 

Υπεύθυνη εκπ/κος: Κατερίνα Κατσιούρα, ΠΕ08